Tiilikate antaa talolle ajattoman ilmeen

Perinteikäs tiilikatto

Tiilikatolla on pitkät perinteet länsieurooppalaisessa rakentamisperinteessä. Esimerkiksi Saksassa, Englannissa, Ruotsissa ja Hollannissa on lähes poikkeuksetta jo vuosisatojen ajan rakennettu tiilikattoja. Suomessa tiilikatto on historian saatossa korostanut talon arvoa puun ja päreiden ollessa yleisiä kattomateriaaleja. Tiilikate kestääkin paitsi olosuhteita, myös aikaa.

Modernit betonikattotiilet mullistivat tiilikattomarkkinat. 1990-luvulla ne nostivat tiilikatot suomalaisten suosikkikatoiksi. Erityisesti suomalaiset arvostivat tiilikaton luonnonmukaisuutta ja hiljaisuutta. Ymmärrettiin, että näyttävä tiilikatto kohentaa talon ilmettä ja nostaa sen arvoa.

Suomalaisessa rakennuskulttuurissa näkyy kuitenkin vahvana myös entisen Neuvostoliiton ja itäisen Euroopan rakentamisvaikutteita. Tiilikatot saivat kilpailijan, kun peltikatto rantautui kotiemme katoksi idän suunnalta. Erityisesti sodan jälkeen kiireellisesti rakennettuihin rintamiestaloihin valittiin usein peltikatto, sillä kattotiiliä ei ollut saatavilla. Betonikattotiilen suosion yleistyessä 1970- ja 1980-luvuilla peltikatevalikoimiin kehitettiin kattotiilen muotoinen aaltoileva pelti. Tuolloin valmistettiin myös tiilikattoa jäljittelevää aaltomuotoista mineriittilevykattoa eli varttikattoa.

Ormax savitiilenpunainen

Uusimman koulukunnan arkkitehdit ehdottavat rakentamisen retroboomissa konesaumapeltiä myös pientalojen katteeksi. Tiilikatto tarjoaa äänettömän ja luonnonmukaisen vaihtoehdon myös tähän visuaaliseen suuntaukseen ihastuneille rakentajille. Kansainvälisellä Red Dot Design -palkinnolla palkittu tasapintainen Ormax Minster -kattotiili täyttää vaativimmatkin tyylivaatimukset ja toimivan katon tiukat laatuvaatimukset.

Tiilikaton hyödyt

Tiilikatto näyttää upealta ja ikääntyy kauniisti

Tiilikatto on iätön ja ajaton. Se edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Tämän päivän suosituimmat tiilikattovärit ovat musta ja tummanharmaa; värit jotka sopivat ajan hengen mukaisiin vaaleasävyisiin taloihin. Tiilikatto sopii suomalaisten puutalojen ilmeeseen ja yhtä lailla antaa ryhtiä myös suoralinjaisille ja jämäköille kivitaloille.

Minster antrasiitti

Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

Laadussaan voittamaton tiilikatto nostaa kotisi arvoa. Tiilikatto on kestävä ja varsin pitkäikäinen hankinta. Tiilikatto on lisäksi yllättävän edullinen; varsinkin elinkaarikustannusta tarkastellessa on se lähes aina edullisin vaihtoehto, sillä se ei myöskään vaadi paljoa huoltoa.

Kustannustehokas tiilikatto

Tiilikatto on taloudellinen valinta pitkällä aikavälillä sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset, se on helppo huoltaa, eikä vaadi jatkuvia huoltotoimenpiteitä eikä pinnoitteita. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, ja tiilikaton ikä pitenee.

Turmalin enkopoitu antrasiitti

Tiilikatto eristää äänet

Asumismukavuus ja tiilikatto kulkevat käsi kädessä. Tiilikatto eristää sateen ropinan huomattavasti peltikattoa paremmin; sen alla on rauhallista asua. Se kestää Suomen ankarat sääolosuhteet, ja suojaa sekä porottavalta auringolta että rankemmiltakin myrskytuulilta. Tiilikatto pysyy paikoillaan säässä kuin säässä.

Kotimainen tiilikatto on ympäristötietoinen valinta

Tiili on luonnollinen kattomateriaali, ja savikattotiili puhdas luonnontuote. Hankkiessasi tiilet kotimaiselta valmistajalta voit olla varma, että tuotteen kuljetusketju ei rasita ympäristöä. Samalla edistät kansantaloutta suosimalla suomalaista.

Tartu toimeen ja toteuta taloosi hiljainen ja kestävä tiilikatto