Kattosilta on nykymääräysten mukaan pakollinen yli kaksikerroksisen rakennuksen katolla, jonka kaltevuus on enemmän kuin 1:8. Myös matalammilla sijaitseville kalteville katoille suositellaan kattosiltaa katon harjan suuntaiseksi kulkutieksi.
Turvalliset kulkureitit katolle ovat tarpeen piipun nuohouksen, lumien pudotuksen, antenniasennusten kuin muidenkin katolla tapahtuvien töiden yhteydessä.

ORIMA-KATTOSILTA

Kulkureitti talotikkailta piipulle on oltava turvallinen ja tukeva. Kuumasinkitystä teräslevystä valmistettu Orima-kattosilta on karhennettu liukastumista vastaan. Kattosillan lumenläpäisevyys on peräti 60 %, joten kulku sillalla on turvallista talven ääriolosuhteissakin. Kattosiltaelementtien avulla voidaan katolle rakentaa myös työtasoja tai porrasaskelmia. Turvallisuutta voidaan lisätä kattosillan yhteyteen asennettavalla 100 cm korkealla kaiteella.

leveys 350 mm, vakiopituudet 1210 mm, 2250 mm ja 2970 mm

vakiovärit musta RR33, ruskea RR32, tummanharmaa RR23, punainen RR29 ja tiilenpunainen RR750, muut sopimuksen mukaan

säädettävät kannakkeet kaikille kaltevuuksille

kannakkeiden etäisyys enintään 1,2 m

jatko limiliitoksena tai erillisellä jatkosarjalla

CE-merkintä

1.7.2013 voimaan tulleen CE-merkintäpakon myös kattosillat jaetaan kahteen luokkaan.

Luokka 1 koskee rakennuksia, jotka ovat alle 2-kerroksisia, eikä kattoturvatuotteita voida käyttää turvaköyden kiinnityspisteinä.

Luokka 2 koskee rakennuksia, jotka ovat yli 2-kerroksisia ja kattoturvatuotteita voidaan käyttää turvaköyden kiinnityspisteenä.

ORIMA®-kattosilta toimii turvaköyden kiinnityspisteenä kun se on asennettuna luokkaan 2. 

Samat kiinnitysluokat koskevat myös lapetikkaita.