Palveluvalikoimamme sisältää laajemmat katon kuntokartoitukset sekä vuosittain tehtävät vuosi- ja kattoturvatarkastukset.

Kuntotarkastus

Onnistunut kattoremontti perustuu tutkittuun tietoon katon kunnosta ja remontin suunnittelu käynnistyykin kuntotarkoituksella. Sen perusteella voidaan päättää, riittääkö katon kunnostamiseen pinnoitus vai onko materiaali vaihdettava. Kuntotarkastus toimii suunnittelun pohjana, kun kartoitetaan kattoremontin yhteydessä mahdollisesti toteutettavia parannuksia, lasketaan kustannusarviota ja aikataulutetaan hanketta.

Kuntotarkastuksessa kattomateriaalin ja -rakenteiden kunto tarkistetaan niitä rikkomatta. Samalla varmistetaan lakisääteisten kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän riittävyys, kunto ja kiinnitykset sekä läpivientien tiiviys tutkitaan. Toimiiko tuuletus ja onko yläpohjassa vaadittavat palokatkot? Löytyykö vesivuotoja tai riskikohtia? Samalla voidaan arvioida, onko   lisälämmöneristys riitava.

Katon kuntotarkastus kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen ajateltua remonttia!

Vuosi- ja kattoturvatarkastus

Katon kunto pitää tarkastaa joka vuosi. Vuosihuollossa arvioidaan kattomateriaalien ja läpivientien toimivuus, kunto ja pitävyys. Mikäli on mahdollista tarkastetaan katon alusrakenteet myös pintapuolisesti. Kattoturvallisuuden osalta tarkistetaan katton turvavarusteiden kunto ja riittävyys, kuten lumiesteet, seinä- ja kattotikkaat ja kulkusillat. Myös sadevesijärjestelmien kunto ja riittävyys tarkistetaan.